Main menu
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide5.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg
  • slide8.jpg
  • slide9.jpg
  • slide10.jpg

Солистички концерт Ивана Благојевића

21.05.2015. одржан је Солистички концерт Ивана Благојевића, стр. сарадника уз клавирску сарадњу мр Петра Илића, стр. сарадника.

Иван Благојевић је рођен у Смедереву 10.03.1974. године.Основну и средњу музичку школу,инструментални одсек-труба,завршио је у Пожаревцу и Београду.Студије на одсеку Труба је завршио у Косовској Митровици на Факултету Уметности у класи професора Владимира Поликарпова.

Солистички и у оквиру камерних ансамбала и оркестара,свирао је у земљи,истичући концерте и наступе  :Галерија САНУ , Сала Београдске Филхармоније , Сала Коларчеве Задужбине , свечана сала Прве Крагујевачке Гимназије , Народни музеј Краљево , свечана сала града Лесковца , Народно Позориште Ниш , Народно Позориште Београд,итд.Хонорарно ради као први трубач солиста у новоснованом симфонијском оркестру града Крагујевца.

Иван Благојевић се бави и педагошким радом . Од 2003-2009.године,ради у школи за основно и средње музичко образовање ''Стеван Мокрањац'' у Пожаревцу , као наставник трубе , и са ученицима остварује прегршт наступа и такмичења како у земљи тако и у иностранству.Од 2012. као хонорарни , а затим од 2013. године , ради као стручни сарадник на музичком департману, одсек Труба, Факултета Уметности у Косовској Митровици .

Активно се бави концертном делатношћу у оквиру соло наступа , камерних ансамбала и оркестара .Учествује у пројектима Факултета Уметности у Косовској Митровици и Нишу,од којих истиче : упознајмо музику XX-века-концерти предавња,Оперета ''Слепи Миш'' Јохана Штрауса , пројекти НИМУС-а,опера и симфонијски оркестар града Крагујевца , итд. 

Петар Илић је рођен у Косовској Митровици, 12.07.1980.године. Основну и средњу музичку школу, инструментални одсек-клавир,  завршио је у Краљеву. Основне студије, на смеру клавир, завршио је у Источном Сарајеву, у класи професора Драгољуба Шобајића и професора Ирине Скерл, а постдипломске студије у класи професора Биљане Горуновић.

Солистички и у оквиру камерних ансамбала, свирао  је у земљи и иностранству, истичући концерте и наступе : Лијон - Француска (Lyon, France), Стреза и Тортона - Италија (Stressa, Tortona, Italy), Народно позориште Сарајево,Београдска Филхармонија, мала сала Коларца, Артгет галерија, галерија САНУ, свечана сала Крагујевачке  Прве Гимназије, Народни музеј Краљево итд.

Петар Илић се бави и компоновањем. Често изводи композиције из сопственог опуса „Наитје“, комаде написане за соло клавир и камерне саставе. Његова композиција „Песма и игра“,  клавирска композиција за четири руке, изведена  је као саставни део испитног програма (категорија-домаћи аутор) на предмету камерна музика, на Музичкој академији у Источном Сарајеву.

Активно се бави концертном делатношћу у оквиру соло наступа, камерних ансамбала и корепетиторских ангажмана.

Тренутно ради на докторској дисертацији из области Методика наставе клавира, под менторством професора Биљане Горуновић Запошљен је на Факултету уметности у Косовској Митровици, као стручни сарадник-корепетитор.