Main menu
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide5.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg
  • slide8.jpg
  • slide9.jpg
  • slide10.jpg
  • slide11.jpg
  • slide_konsultacije.png

Изложба студентских радова "Мали формат"

Изложба студентских радова "Мали формат" биће отворена 3. октобра, у оквиру манифестације обележавања дана Факултета уметности у Нишу. Изложба се отвара у два изложбена простора: у Нишком културном центру и у Галерији Универзитетске библиотеке уз пригодан концерт и коктел.

Награда „Смарт продукције“ на „Данима Данила Лазовића“

На управо завршеном 9. фестивалу – регионалном такмичењу студената драмских академија у говорењу поезије „Дани Данила Лазовића“у Прибоју – наша студенткиња Глуме Невена Недељковић (класа проф. Александра Ђинђића), под менторством проф. мр Андријане Виденовић, освојила је прву специјалну награду „Смарт продукције“ – улогу у серији ове продуцентске куће.

Српска застава добила своју прву химну

У сусрет обележавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе, покренут је пројекат под називом За српску заставу.

Симфонија Оријента Јосипа Славенског изведена под ведрим небом

Концертом Симфонија Оријента Јосипа Славенског, у атријуму Ректората Универзитета у Београду, 1. јула 2022. године свечано је отворена летња културна сезона. Носиоци овог пројекта су Факултет уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“.

Одбрана завршног рада Мастер академских студија - Вајарство

Одбрана завршног рада Мастер академских студија - Вајарство 
Кандидат: Јулија Милићевић
Тема: Промена материјала као лајтмотив у истраживање форме
Ментор:Мр Пеко Никчевић, редовни професор
Понедељак, 27.06.2022. године, 10.00 сати, Галерија Факултета уметности

Интимно Ја Звонимира Јанцића

У Галерији Факултета уметности од 25. маја до 8. јуна текуће године одржана је изложба цртежа Звонимира Јанцића под називом ”Дневник путовања из ја у ви”.

„Персона“, мастер рад

У суботу 04. јуна у 17 часова у оквиру такмичарског програма Првог Позоришног фестивала ПАФ на сцени Градског позоришта „Јазавац“ у Бања Луци одиграна је представа „Персона“, рађена по тексту Ингмара Бергмана.

Изложба слика из депоа Народног музеја Топлице у Галерији Факултета уметности

Галерија Факултета уметности домаћин је једне значајне и занимљиве изложбе слика из Народног музеја Топлице у Прокупљу која је реализована захваљујући сарадњи овог музеја са Покрајинским културним центром Приштина –Лепосавић  односно Факултетом уметности. 

Наступ студената треће године Глуме на 67. Стеријином позорју

На 67. Стеријином позорју успешно су наступили студенти треће године Глуме, у класи ванредног професора др ум. Александра Ђинђића и сараднице у настави Иване Терзић, МА.

Награда на 12 Позоришном фестивалу за децу „Зајечар“ – „Звонар Богородичине цркве“

Наш студент Одсека драмских уметности, Никола Станковић, освојио је награду за најбољег глумца Фестивала на 12. Позоришном фестивалу за децу „Зајечар“ за улогу свештеника Фрола у представи „Звонар Богородичине цркве“ у режији Дејана Цицмиловића, а у продукцији Народног позоришта Приштина.

Изложба цртежа Звонимира Јанцића ДНЕВНИК ПУТОВАЊА ИЗ ЈА У ВИ

У среду 25. маја 2022. године у 19 часова биће отворена изложба цртежа Звонимира Јанцића ДНЕВНИК ПУТОВАЊА ИЗ ЈА У ВИ.

Вече српске соло песме у Матици српској у Новом Саду

Професор нашег факултета, тенор Саша Божидаревић наступао је са Првакињом опере Народног позоришта у Београду сопраном Јасмином Трумбеташ Петровић уз клавирску пратњу Мине Ристић, на концерту Вече српске соло песме одржаном 11.5. 2022. у Свечаној сали Матице српске у Новом Саду. На репертору су биле соло песме српских композитора од 19. века до данас.

Предавање доцента др Немање Савковића на Фестивалу „Јоаким Вујић“

На 58. Фестивалу професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“, у оквиру Пратећег програма, доцент др Немања Савковић одржао је у среду 11. маја 2022. године на Малој сцени Књажевско-српског театра у Крагујевцу предавање под називом „Мисли Јована (Стерије) Поповића о позоришту и глуми“.

Посланица Удружења балетских уметника Србије поводом Светског дана игре

УДРУЖЕЊЕ БАЛЕТСКИХ УМЕТНИКА СРБИЈЕ репрезентативно удружење у култури (УБУС) 29. април - светски Дан игре, обележава тиме што шаље посланицу изабраног домаћег уметника или посленика из сфере уметничке игре.

Обележавање Светског дана игре

У Галерији Факултета уметности 19. априла 2022. традиционално је обележен Светски дан игре заједнички са Ансамблом народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“ из Грачанице.

Одбрана завршног рада Мастер академских студија - Сликарство

Одбрана завршног рада Мастер академских студија - Сликарство
Кандидат: Светлана Новаковић
Тема: БОЈА У БЕСПРЕДМЕТНОМ СВЕТУ 
Ментор: Мр Ервин Ћатовић, редовни професор
Уторак 12.04.2022. Галерија Факултета уметности у 12.00 сати

Светски дан игре

Позивамо Вас да присуствујете овогодишњем обележавању Светског дана игре у извођењу Драмског одсека Факултета уметности, студената глуме прве, друге и треће године. Ментор: др Вера Обрадовић Љубинковић, ред.проф.

Еразмус+ мобилност наставног особља на Музичкој академији у Кракову

У складу са Интер-институционалним уговором потписаним са Музичком академијом у Кракову, расписује се позив за стипендирану мобилност наставног особља.

Конкурс је отворен за наставно особље Факултета уметности; Област: Music and Performing arts

Дневник једног сликара

Изложба проф. Ервина Ћатовића у градској галерији Мостови Балкана.

Промоција првог броја научног часописа Триптих

У среду 30. марта 2022. године с почетком у 19 ч у Галерији Факултета уметности у Косовској Митровици одржана је промоција првог броја Триптиха, интердисциплинарног научног часописа о уметности и култури. Издавач часописа је Факултет уметности Универзитета у Приштини (са привременим седиштем у Косовској Митровици).

Четврто такмичење млaдих из енглеског језика Појас и пут

Академија уметности Нови Сад Вас са задовљством позива на Четврто такмичење млaдих из енглеског језика Појас и пут & Чајна дејли (China Daily) међународно такмичење из енглеског језика 21st Century Cup

Промоција научне монографије Баштина Богородице Љевишке и очување памћења доцента др Јелене Павличић Шарић

У четвртак 31. марта 2022. године с почетком у 19 ч у Галерији Факултета уметности у Косовској Митровици одржана је промоција научне монографије Баштина Богородице Љевишке и очување памћења доцента др Јелене Павличић Шарић.

Међународна конференција Дах театра: „Уметност и култура у афирмисању људских права“

Фестивал Дах театра „Уметност и људска права“ одржан је, као други по реду, од 24. до 27. фебруара у Београду, а основна замисао је да се створи платформа на којој се примарно повезују
уметност и људска права. У оквиру Фестивала одржана је међународна конференција под насловом: „Уметност и култура у афирмисању људских права“ на којој је учествовала проф. др Вера
Обрадовић Љубинковић.

Светски дан поезије

Позивамо Вас да својим присуством увеличате прославу Светског дана поезије у Галерији Факултета уметности у Косовској Митровици, дана 24. марта 2022. са почетком у 19:00ч.

Мастер представа “Персона“

У суботу 12. марта у 19 часова на великој сцени Дома културе „Студентски град” у Београду одржаће се практични део мастер рада – представа „Персона“ по тексту Ингмара Бергмана. У представи играју студенткиње Мира Јањетовић и Јелена Тјапкин. Мастер рад рађен је под менторством др ум. Александра Ђинђића, ванр. професора. Добродошли!

Представа за децу „Звонар Богородичине цркве“

Представа за децу „Звонар Богородичине цркве“ премијерно је изведена 21. фебруара 2022. у Грачаници.

Награда Анђели Мујчић на VIII Бијеналу уметника Врања

Традиционална изложба Бијенале уметника Врања 2021. одржана је осми пут на основу конкурса. На расписани конкурс пријавило се 109 аутора и 186 дела, од чега је за излагање одабрано 40 дела од 40 аутора.

Изложба „Слободан да ствараш – стварај да будеш слободан“

У Музеју савремене уметности у Београду отворена је национална изложба „Слободан да ствараш – стварај да будеш слободан“, а поводом обележавања седамдесет година Европске конвенције о људским правима.

ФОСИЛИ У АНТРОПОЦЕНУ

Која је најбоља дефиниција корова? Све оно што баштован не жели у свом врту! Бранимир Карановић, наш познати графичар и фотограф, међутим, врло је широкогруд и толерантан баштован. У својој уметничкој башти, он препознаје, узгаја и чува многе „биљчице“, фосиле, крхотине и дрангулије које би неко, с мање ликовног и историјског сензибилитета, неоправдано почупао и побацао као коров и ђубре.

Објављена монографија доц. др Јелене Павличић Шарић „Баштина Богородице Љевишке и очување памћења“

У издању Факултета уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици објављена је научна монографија „Баштина Богородице Љевишкe и очување памћења“ аутора др Јелене Павличић Шарић, доцента нашег факултета.