Main menu
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide5.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg
  • slide8.jpg
  • slide9.jpg
  • slide10.jpg
  • slide11.jpg
  • slide_konsultacije.png

Награда на 12 Позоришном фестивалу за децу „Зајечар“ – „Звонар Богородичине цркве“

Наш студент Одсека драмских уметности, Никола Станковић, освојио је награду за најбољег глумца Фестивала на 12. Позоришном фестивалу за децу „Зајечар“ за улогу свештеника Фрола у представи „Звонар Богородичине цркве“ у режији Дејана Цицмиловића, а у продукцији Народног позоришта Приштина.

Вече српске соло песме у Матици српској у Новом Саду

Професор нашег факултета, тенор Саша Божидаревић наступао је са Првакињом опере Народног позоришта у Београду сопраном Јасмином Трумбеташ Петровић уз клавирску пратњу Мине Ристић, на концерту Вече српске соло песме одржаном 11.5. 2022. у Свечаној сали Матице српске у Новом Саду. На репертору су биле соло песме српских композитора од 19. века до данас.

Предавање доцента др Немање Савковића на Фестивалу „Јоаким Вујић“

На 58. Фестивалу професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“, у оквиру Пратећег програма, доцент др Немања Савковић одржао је у среду 11. маја 2022. године на Малој сцени Књажевско-српског театра у Крагујевцу предавање под називом „Мисли Јована (Стерије) Поповића о позоришту и глуми“.

Посланица Удружења балетских уметника Србије поводом Светског дана игре

УДРУЖЕЊЕ БАЛЕТСКИХ УМЕТНИКА СРБИЈЕ репрезентативно удружење у култури (УБУС) 29. април - светски Дан игре, обележава тиме што шаље посланицу изабраног домаћег уметника или посленика из сфере уметничке игре.

Обележавање Светског дана игре

У Галерији Факултета уметности 19. априла 2022. традиционално је обележен Светски дан игре заједнички са Ансамблом народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“ из Грачанице.

Одбрана завршног рада Мастер академских студија - Сликарство

Одбрана завршног рада Мастер академских студија - Сликарство
Кандидат: Светлана Новаковић
Тема: БОЈА У БЕСПРЕДМЕТНОМ СВЕТУ 
Ментор: Мр Ервин Ћатовић, редовни професор
Уторак 12.04.2022. Галерија Факултета уметности у 12.00 сати

Светски дан игре

Позивамо Вас да присуствујете овогодишњем обележавању Светског дана игре у извођењу Драмског одсека Факултета уметности, студената глуме прве, друге и треће године. Ментор: др Вера Обрадовић Љубинковић, ред.проф.

Еразмус+ мобилност наставног особља на Музичкој академији у Кракову

У складу са Интер-институционалним уговором потписаним са Музичком академијом у Кракову, расписује се позив за стипендирану мобилност наставног особља.

Конкурс је отворен за наставно особље Факултета уметности; Област: Music and Performing arts

Дневник једног сликара

Изложба проф. Ервина Ћатовића у градској галерији Мостови Балкана.

Промоција првог броја научног часописа Триптих

У среду 30. марта 2022. године с почетком у 19 ч у Галерији Факултета уметности у Косовској Митровици одржана је промоција првог броја Триптиха, интердисциплинарног научног часописа о уметности и култури. Издавач часописа је Факултет уметности Универзитета у Приштини (са привременим седиштем у Косовској Митровици).

Четврто такмичење млaдих из енглеског језика Појас и пут

Академија уметности Нови Сад Вас са задовљством позива на Четврто такмичење млaдих из енглеског језика Појас и пут & Чајна дејли (China Daily) међународно такмичење из енглеског језика 21st Century Cup

Промоција научне монографије Баштина Богородице Љевишке и очување памћења доцента др Јелене Павличић Шарић

У четвртак 31. марта 2022. године с почетком у 19 ч у Галерији Факултета уметности у Косовској Митровици одржана је промоција научне монографије Баштина Богородице Љевишке и очување памћења доцента др Јелене Павличић Шарић.

Међународна конференција Дах театра: „Уметност и култура у афирмисању људских права“

Фестивал Дах театра „Уметност и људска права“ одржан је, као други по реду, од 24. до 27. фебруара у Београду, а основна замисао је да се створи платформа на којој се примарно повезују
уметност и људска права. У оквиру Фестивала одржана је међународна конференција под насловом: „Уметност и култура у афирмисању људских права“ на којој је учествовала проф. др Вера
Обрадовић Љубинковић.

Светски дан поезије

Позивамо Вас да својим присуством увеличате прославу Светског дана поезије у Галерији Факултета уметности у Косовској Митровици, дана 24. марта 2022. са почетком у 19:00ч.

Мастер представа “Персона“

У суботу 12. марта у 19 часова на великој сцени Дома културе „Студентски град” у Београду одржаће се практични део мастер рада – представа „Персона“ по тексту Ингмара Бергмана. У представи играју студенткиње Мира Јањетовић и Јелена Тјапкин. Мастер рад рађен је под менторством др ум. Александра Ђинђића, ванр. професора. Добродошли!

Представа за децу „Звонар Богородичине цркве“

Представа за децу „Звонар Богородичине цркве“ премијерно је изведена 21. фебруара 2022. у Грачаници.

Награда Анђели Мујчић на VIII Бијеналу уметника Врања

Традиционална изложба Бијенале уметника Врања 2021. одржана је осми пут на основу конкурса. На расписани конкурс пријавило се 109 аутора и 186 дела, од чега је за излагање одабрано 40 дела од 40 аутора.

Изложба „Слободан да ствараш – стварај да будеш слободан“

У Музеју савремене уметности у Београду отворена је национална изложба „Слободан да ствараш – стварај да будеш слободан“, а поводом обележавања седамдесет година Европске конвенције о људским правима.

ФОСИЛИ У АНТРОПОЦЕНУ

Која је најбоља дефиниција корова? Све оно што баштован не жели у свом врту! Бранимир Карановић, наш познати графичар и фотограф, међутим, врло је широкогруд и толерантан баштован. У својој уметничкој башти, он препознаје, узгаја и чува многе „биљчице“, фосиле, крхотине и дрангулије које би неко, с мање ликовног и историјског сензибилитета, неоправдано почупао и побацао као коров и ђубре.

Објављена монографија доц. др Јелене Павличић Шарић „Баштина Богородице Љевишке и очување памћења“

У издању Факултета уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици објављена је научна монографија „Баштина Богородице Љевишкe и очување памћења“ аутора др Јелене Павличић Шарић, доцента нашег факултета. 

Вече српске соло песме - Свечана сала јеврејске општине - Београд

На концерту посвећеном соло песмама српских композитора насупили су првакиња Опере насродног позоришта сопран мр Јасмина Трумбеташ, тенор др Саша Божидаревић и гост вечери сопран Марија Јелић уз клавирску сарадњу др умет. Мине Ристић – Јонић.

Изложба слика и икона ВРЕМЕ ЖИВОТА Анђеле Мујчић и Миње Пољак

Отварање изложбе, уторак, 14. децембар 2021. године у 19 сати. Изложба је изабрана на излагачком конкурсу Галерије Народног музеја Врање објављеном 2020. године. Финансијски је подржана од стране Министарства  културе и информисања Републике Србије у оквиру пројекта ''Годишњи програм ГНМ Врање  за 2021. годину'' 

Отварање Изложбе „Век и по српске школе глуме“ Факултета драмских уметности из Београда на Фестивалу сценског покрета и кореодраме у Дому културе „Грачаница“ у Грачаници

Успешну завршницу и значајан програмски део првог Фестивала сценског покрета и кореодраме представља изложба „Век и по српске школе глуме“, Факултета драмских уметности из Београда, аутора др Павла Лазића.

Изложба Естер Зајми Милентијевић у галерији Центра за културу Градац у Рашкој

Изложба просторних инсталација „У лавиринту“ уметнице Естер Зајми Милентијевић отворена је 15. новембра 2021. године у галерији Центра за културу Градац у Рашкој.

Сарадња Факултета уметности и народног позоришта из Приштине

У циљу учвршћивања сарадње Факултета уметности и Народног позоришта из Приштине, Ректорат универзитета је био домаћин овом састанку који је одржан 17.11.2021. године.

НАГРАЂЕНИ НА ФЕСТИВАЛУ СЦЕНСКОГ ПОКРЕТА И КОРЕОДРАМЕ

У оквиру такмичарског дела програма 3. 11 – 7. 11. 2021. Grand Prix Фестивала освојила је Александра Аризановић, са ауторском представом „Врпца“ у продукцији Удружења балетских уметника Србије. За видео рад „5“ Специјалну награду освојио је Лазар Николић, бивши студент Драмског одсека Факултета уметности.

Фестивал сценског покрета и кореодраме 3. 11. – 31. 12. 2021.

Фестивал сценског покрета и кореодраме, који у периоду 3. 11. – 31. 21. 2021. организује Факултет уметности Универзитета у Приштина са привременим седиштем у Косовској Митровици, осмишљен је са идејом доприноса позоришном животу на Косову и Метохији,

Друга награда за цртеж професору Жарку Вучковићу

У галерији Музеја Срема у Сремској Митровици, у петак 1. октобра 2021. године, свечано је отворена Прва међународна изложба Минијатуре Сирмијума.

Мастер представа Лазара Николића

У четвртак, 16.09. 2021. године ће се, са почетком у 21ч, у клубу Драгстор у Београду одржати мастер представа нашег студента Лазара Николића под насловом „Микеланђело“

Награда „Царица Теодора“ Исидори Пајчин, за најбољу женску улогу на 17. Урбан Фесту у Нишу

На 17. Међународном фестивалу студентаких позоришних сцена (Урбан фест), који се одржао у Нишу од 1. до 5. септембра 2021. године, награда за најбољу глумицу у категорији драмских факултета и академија ,,Царица Теодора'' додељена је Исидори Пајчин,